Gevelbekleding
geplaatst

Gevelbekleding
doe het zelf

Algemene schrijnwerkerij
maatwerk

Plaatsten van branddeuren

Hout skeletbouw

Electrische installaties

Renovaties

Terrassen in hout

Zagen van beton

Specials

Contact

 

 

Houten gevelbekleding
Nu ook voor de doe-het-zelver in pakketvorm verkrijgbaar!!

Thermowood

ThermoWood is Noors dennenhout dat een thermische behandeling onderging en daardoor zijn duurzaamheid verhoogt tot klasse I/II, vergelijkbaar met Teak, Ceder, Bangkirai, enz.  Tevens worden enkele belangrijke eigenschappen aan het hout toegevoegd.

Uniek aan het productieproces is dat de thermische behandeling in één vloeiende beweging gebeurt.  Vanaf de selectie en het kappen van de bomen tot en met het afgewerkt product is er geen onderbreking.

Verhoogde weerstand tegen houtrot *  dimensionale stabiliteit * ecologisch product

Doordat het hout tijdens het thermisch proces opgewarmd wordt tot ongeveer 210°C , worden suikers, koolhydraten en harsen uit het hout verwijderd.  Hierdoor is er geen voeding meer aanwezig voor insecten en schimmels.

Dankzij de thermische behandeling van het hout wordt de vochtevenwichtsgraad verminderd met 50 % en nemen de vervormingen af met eenzelfde percentage.  De verbeterde dimensionale stabiliteit is één van de belangrijkste voordelen van ThermoWood.

Tijdens het proces wordt alleen gebruik gemaakt van stoom en warmte, zonder toevoeging van chemische producten, zodat alle houtuitval in het gewone circuit kan vernietigd worden zonder schadelijke uitstoot.

 

Ceder

Ceder is van nature duurzaam (Klasse I/II) Dit wil zeggen dat het cederhout onbehandeld mag toegepast worden. Het zal dan na verloop van tijd vergrijzen. Wanneer men de mooie warmbruine kleur van Ceder wil behouden, moet men het hout beschermen met een gepigmenteerde beits op basis van olie.

Onbehandelde shingles.

4 groeven horizontaal

4 groeven verticaal

Ceder horizontaal industrie/woning

Eik

Wellicht de meest bekende Europese houtsoort.
Eikenhout is sterk, redelijk hard en zeer betrouwbaar. Het is redelijk makkelijk te bewerken en af te werken.

 

Grenen

 

Kastagne

 

Multiplex

In principe is multiplex opgebouwd uit een oneven aantal fineerlagen die kruiselings op elkaar verlijmd worden. Nadat de fineerlagen gedroogd zijn naar het juiste vochtgehalte worden ze onder druk en bij hoge temperatuur op elkaar verlijmd. Na het verlijmen worden de platen op (standaard)maat gezaagd en eventueel geschuurd.

De voordelen van multiplex:

- door de gekruiste lagen is de plaat sterker dan massief hout van dezelfde afmetingen en hetzelfde gewicht.

- multiplex vertoont minder werking dan massief hout.

- verkrijgbaar in verschillende diktes (van minder dan 1 mm tot 40 mm en meer) en afmetingen (standaard meestal 2,50 of 2,44 m x 1,22 m, maar ook tot 12 m lang indien nodig)